Novi Sad
23.10.2011.
09:33 > 07:23
U ime roditelja četvorice maloletnika koje je policija pretukla prošle subote na Rotkvariji, advokat Vladimir Horovic će sutra podneti krivične prijave protiv svih policajaca koji su učestvovali u tom incidentu.
  • Milan II

    24.10.2011 08:11
    I JA SAM NA ŽALOST VOJVODJANIN
    Mnogo vremena će nam još trebati da se ovde shvati šta je stvarni interes ovog prostora (možeš da čitaš i "Vojvodine") kada na komentare
    SALETA-NOVOSADJANINA ima toliko negativnih ocena.
  • Djuka

    24.10.2011 08:11
    Tako bre!
    Tako se to radi. Ma lopate u ruke pa da vidimo ko je koga tukao. Pazi ti ovo. Napravise katastrofalan incident i skoro pa nikom nista. Udri po tuzbi. Nadam se da ce istina i pravda pobediti.
  • sto kaze

    24.10.2011 07:47
    @Limanac
    ..je tacno, e tada NEMA POLICJE ZASTO NE RADI POLICIJA SVOJ POSAO,

    Zato, jer je lakse uhvatiti normalne gradjane,pogotovo normalnu decu i iskaliti svoj bes i pokazati svoju jacinu

    Jer je POLICIJA u izuzetno dobrim poslovnim i ostalim sa svim KRIMINALCIMA
  • 24.10.2011 07:40
    http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/285135/Odbegli-sef-Alkatraza-vodi-rat-za-trziste-droge
    specijalnost, delatnost , namena navijackih grupa...
  • Dem

    24.10.2011 07:27
    Tako nam je kad postaju policajci posle 6 meseci kursa.Sramota danas policajac moze da postane ko god hoce, gde su momci iz Kamenice koji su 4 godine spremani za razne situacije pa izmedju ostalog i da naprave razliku izmedju ovih i onih.Bre da postanes policajac imao si crtu ispod koje ne mozes ni visinom ni tezinom a bogami ni pamecu sada kad ih vidim ne mogu da se nacudim metar i po naduvao se kao petlic da bi bio visi, u glavi pileci mozak i sve u svemu sta da ocekujemo od tih nego da lece komplekse dokazujuci se ne bitno na kome.Zasto nam kursisti ne cuvaju predsednike, ministre i ostale vec taj posao obavljaju skolovani policajci.Zasto onda i nas ne cuvaju skolovani policajci nego kursisti, ma te bacite u komunalnu policiju pa nek setaju po gradu.
  • ns

    24.10.2011 07:00
    ove pandurčine imaju obraza još da brane svoje kretene koji biju decu, bolje savijte rep i nemojte se javljati ionako ne radite ništa sem što reketirate i mažnjavate keš od građana, rejting vam je nula i opada!
  • 24.10.2011 04:24
    Kini je trebalo 60 godina da dođe tu gde jeste, ali saletovoj arijevskoj rasi trebaće samo 6 meseci. Interesantno. Verovatno će od kusura da kupi i helikopter, ako znate taj vic..
  • @sale novosadjanin

    23.10.2011 22:35
    gari, aj se ti manje bavi ovijem forumom a više delaj. malo ti ko ovo čita. ja od tih tvojih kineza vidim samo kineske radnje. a da ti nisi sale jovanović, a?
  • Reče mi jedan čoek

    23.10.2011 21:33
    da je sale novosadjanin ustvari aleksandar jovanović..... a ja mu poverovao....jer je čoek obrazovan. a opet....kake veze ima ako panduri mlate decu u nezavisloj vojvodini ili suvisloj serbiji. pandur je pandur ma koje vere bio. a taj sale kaže da ima. pa aj da mu verujem. mene da napadnu deca, potrgao bi ih. da me napadnu panduri, isto bi uradio. taki sam. ne dam na sebe. reko bi ja tom panduru da je kojim slučajem moje dete tuko: bolje da te osude nego da te ja ulovim jer ćeš da NESTANEŠ i niko te NIKAD neće naći. eto, a vi objavite ili nemojte, briga me.
  • sale novosadjanin

    23.10.2011 21:07
    @anonimus
    da li znas,da tiha voda breg lomi!
    garantujem,da bi za 6 meseci samostalna VOJVODINA imala razvoj kao Kina !
    ja licno bih mogao da dovedem 2 firme iz inostranstva da uloze ovde i zaposle nase VOJVODJANE.
    sigurno je da ima puno sposobnih VOJVODJANA-uvek ih je i bilo-tako da bi brzo postali pozeljna zemlja !
    SAMOSTALNA GRADJANSKA VOJVODINA !!!!
    ps-a taj u sluzbi naroda,treba da zna da ga mi placamo i da nisu pozaposljavali i kurte i murte sa onih prostora koji ne znaju ni da pricaju niti znaju kako izgleda zastava VOJVODINE,ne bi bilo ovakvih nezeljenih slucajeva !!!!
  • Bojana

    23.10.2011 20:53
    podrska deci i roditeljima
    Ne volim komentarisati nista,ali s obzirom da se radi o deci ne mogu ostati ravnodusna. Udarac u glavu,STRASNO!!! potres mozga,UZAS!!! Ma ko je bio toliko pametan da izjavi da je potres mozga laksa telesna povreda? Pa ljudi moji stavite se u situacij da je to vase dete? Ma da mu je neko stariji samo cveger lupio,zaboleleo bi vas,a ne da ga je neko tako premlatio i naneo tolike povrede. Nijednog momenta necu reci da nema klinaca pored kojih se najezis kad prodjes ulicom,ali policija ih vesto zaobilazi,znaju ciji su to sinovi i kako se sa njima razgovara(ako uopste i smeju progovoriti pred njima).Ovo su deca iz normalnih porodica,idu u jednu od najacih gimnazija u Vojvodini,buduci akademci,a ne huligani kako su ih ovde predstavili. Okupljala se deca da idu na rodjendan kod drugarice i zavrsila u bolnicu. Uzas! Kad samo pomislim da je i moje dete moglo biti u toj grupi,najezim se.Dragi roditelji,nikako ne odustajte od tuzbe i terajte do kraja sve dok pravda ne bude zadovoljena a "jaki" policajci kaznjeni. S ozirom da je ovo zemlja SRBIJA,nece biti lako a ni brzo,ali tu vam je STRAZBURG!!! DO STRAZBURA,pa kom obojci kom opanci!!!!
  • 23.10.2011 20:02
    @Sajkas
    Kako može biti kriva i policija i sudstvo, ako prvi stalno hapse, a drugi stalno oslobađaju?
  • gerilac

    23.10.2011 18:19
    siledzijo...
    Bojim se da te nista nisu naucili za 4 godine u Kamenici...ili 6 meseci na Klisi? Ne treba da budes pasivan, ni agresivan. Treba profesionalno da pristupis problemima, i primenis ZKP, Zakon o policiji, pravilnik o upotrebi sredstava prinude, znanje stečeno na časovima fizičkog i policijske taktike...znaš...
  • Sajkas

    23.10.2011 17:14
    @ Sila U Sluzbi Naroda
    Kakva bezobrazna zamena teza. Gradjani saginju glavu kad prolaze pored hordi navijaca ali iskljucivo zato jer policija ne radi svoj posao. Svi kriminalci se neometano krecu i operisu u Novom Sadu zahvaljujuci iskljucivo Policiji i Sudstvu. Za uklanjanje svih vrsta kriminala sa nasih ulica niko nije zainterseovan vise od nas naroda. Mi nismo ti zbog kojih se oni slobodno setaju. Za sve to ste krivi vi u Policiji i Sudstvu. Umesto da ste radili na suzbijanju kriminala vi ste se sa njim slizali. Ovaj slucaj sumira svu vasu korumpiranost i nesposobnost. Pocinilac je uspeo da se otrgne iz zahvata treniranog? policajca. Policajac krece u poteru za pociniocem. U poteri nailazi na decu koja beze na prizor dva civilna lica od kojih je jedno izgleda naourzano palicom il sl. To nije nista neobicno s obziroma da ta deca odrastaju u gradu u kom "navijacke" tj kriminalne grupe mogu da se povezu sa klubom i pod maskom sporta neometano rade. Pored skole im nafarban "grafit" fudbalskog kluba koji vodi kriminalac za kog neki od vas "honorarno" rade. Policajac tada stize grupu lica koja nicim nije vezana za incident, bez obrade podataka pocinje da deli svoju pravdu tj cini delo za cije sprecavanje ga placamo. Posto je bio "zivotno ugrozen" on poziva pojacanje. Pojacanje se pojavljuje i opet bez obrade podataka sa lica mesta krece u izivljavanje nad zatecenom grupom maloletnih lica, opet delo za koje ste placeni da sprecite. Posto je ipak deo policije ostao da radi na slucaju, pocinilac je ipak uhvacen (sto retko radite) za sta vas i placamo. Posle nanetih povreda necijoj deci, vi koji vas roditelji te dece i placaju imate da izjavite "pogresno vreme, mesto itd". To je na sva ova krivicna dela koje ste pocinili dodalo i bezdusno licemerje. Znaci, policajac je nesposoban za tu sluzbu, interventna je copor razbojnika na ne trenirana jedinica policije a ministar vam je lazov koji je odmah krenuo da poje kako su vas ta deca napala. Kad se tome doda da je vas sindikat sa Dverima na prs u dupe, pametnom dovoljno. Treba da vas gone jer vi ne samo da niste radili i da ne radite svoj posao vec radite upravo ono za sta vas placamo da sprecavate.
  • @sale novosadjanin - sada je

    23.10.2011 17:05
    Sale, kasnite sa tom samostalnoscu. Pozurite malo,... Da i nama malo svane.
  • sale novosadjanin

    23.10.2011 16:27
    sada je bitan
    pritisak javnog mnjenja.
    da se radilo o premlacivanju kriminalaca-ne bih ni rec rekao.
    ali je dokazano da se radilo o gresci.
    greske se placaju,pa prema tome i uniformisane siledzije treba da snose svoj deo odgovornosti.
    mada i na ovaj nacin problem nece biti resen,jer jedino je resenje VOJVODJANSKA policija i VOJVODJANSKI zakon.
    ali o tom-potom...kada VOJVODINA postane samostalna !
  • sila u sluzbi naroda

    23.10.2011 16:11
    protiv sile u sluzbi kriminala
    Nista ukapirali (vecina) jer vam nije dato da sa vasim zapusenim mozdanim vijugama sklopite realnu sliku, ali zato cemo ubuduce sigurno poticanjem kroz pasivan odnos prema nasilnim grupama po gradu dodatno da vam pospesimo mozdanu cirkulaciju...kada su nasim ljudima poceli razbijati automobile u prisustvu familije, razdire me znatizelja sta ce se tek posle ovog usuditi ( i biti ohrabreni medimma i nasim pasivnim stavom)da cine ostalim gradjanima..Kad budete ubuduce prolazili pored njih morati cete jos dublje da pognete glave i budete jos grbaviji i rezistentniji na njihova dobacivanja, provociranja a i sve otvorenije napade koje velikodusno podrzavate...
  • ja

    23.10.2011 16:06
    Tuzba
    Tuzba nego sta i to redom po komandnoj odgovornosti. mora se znati ko je ko sta je dozvoljeno a sta ne.Zakom prema svima da bude jednak.
  • Vladislav

    23.10.2011 15:38
    tako, tako... da se zna ime keretine pandurske!
    kad ima značku je jak, bez nje ne bi nikom smeo da stane na crtu! /čak ni tim dečacima!/

    potres mozga /commotio cerebri*/ se klasifikuje kao laka telesna povreda, jer je nastalo samo kratkotrajnno oštećenje možd funkcije i smrtni slučajevi ne postoje.
    VAŽNO!
    ako se simptomi zadrže i posle nedelju dana, treba razmotriti /ispitati/ mogućnost da postoji nagnječenje mozga, koje se klasifikuje kao teška telesna povreda!

    *latinski mi je malo zaribao al jbg
  • 23.10.2011 13:20
    Dobar izbor advokata. Vava će ih sigurno srediti kako niko drugi ne bi umeo. Jeste da će koštati novaca, ali nadam se da plaća onaj ko izgubi.
  • Limanac

    23.10.2011 12:44
    Limanaski park zaseda
    Pozivam vas da dođete u Limanski park da vidite grupu maloletnika koja baca kamenice iz parka, na vozila koja saobraćaju Šekspirovom ulicom od pravca limanske pijace prema studenskim domovima A i B.Gadjaju od pozadi posle beže. Jednom sam ih uhvatio kako gadjaju, počeli su da vređaju,zatim krenuli u beg.Divna deca treba ih nagraditi. Inace ovo su radili više puta tokom leta ove godine.Živim u blizini parka.Molim roditelje ove divne dece da ih sami obuzdaju da ne bi više dolazilo do ovakvih incidenata. Hvala
  • gerilac

    23.10.2011 12:09
    ovo-ono
    Čak i da je istina da su klinci polomili staklo, ili napali usamljenog žandara u akciji, ne bi imali pravo da ih tuku. Policija MORA da prestane s upotrebom sile kada otpor ili napad prestane. To je, bar po definiciji, razlika između policije i "huligana", zar ne? Ja vidim da ovde masa ljudi to uopšte ne odvaja: Kao, ako su krivi, nek su dobili...pa to nema veze jedno s drugim, ako su krivi, bili bi privedeni, saslušani, osuđeni, kažnjeni...Jedino što u krivičnom zakonu nigde ne mogu da nađem kaznu "prebijanje od strane policije", samo zatvor i novčana...
  • 23.10.2011 12:05
    @istina nije ono sto mi mislimo
    O cemu ti pricas iskompleksirana pandurcino, jel te to ministar naucio da "prebacujes lopticu" i da od vas najvecih huligana pravis zrtve?
  • 23.10.2011 11:35
    Terajte do Stazbura! Dosta više patploških sadista u uniformama!
  • istina nije ono sto mi mislimo

    23.10.2011 11:28
    nego skup cinjenica, dokaza i desavanja
    pobedili policiju, kapuljacice na tupe glavice pa navalimo u nove navijacke pobede...ipak treba da se vidi dali je bas sve tako jednostavno kako se cini kad zauzmes poziciju zrtve...fudbal je leglo zla i kriminala najviseg i najokrutnijeg, paravan i masina za pranje prljavog novca a kao zadnji u nizu zrtava tog drzavnog kriminala (koji nije fudbal ovakav kakav je danas zabranio)jesu navijaci koji tim svojim izborom sebi trasiraju put u kriminal i sigurnu licnu propast...regrutni centar za dilere, ovisnike-dilere, ovisnike, nasilnike i socijalni korov koji izjeda svako utanjeno dobro ove posrnule zajednice.
  • hm....

    23.10.2011 11:20
    Ništa od toga, tužioci i sudije stoje mirno pred policijom....
  • dr Kimi

    23.10.2011 11:15
    tako , tako uvek boldovati KRIMINALCE a ne tu inicijali i tako to
  • www

    23.10.2011 10:34
    Tako i treba! Ako ih ne goni tužilaštvo, jer je zauzeto proganjanjem novinara, neka to rade roditelji!
  • nslala

    23.10.2011 10:04
    BOLD
  • Laž

    23.10.2011 10:02
    Deca su napala organe i dok su se organi branili deca su (inače, naoružani mlečnim zubima i dužom kosom) sami naletali na pesnice, cokule i pendreke organa! Srdačan pozdrav -ministar Ivica Gljivica!
  • starac od ravnice

    23.10.2011 10:02
    ovde se lomi
    Ako zbog ovog niko od ovih policajaca ne bude snosio odgovornost to će biti signal ostalima da mogu da rade šta hoće. Nama ostalima će to biti signal da se selimo negde daleko gde naša deca neće biti živa samo dok njima ne padnu za oko. Sa ovakvim sudstvom i policijom stvarno će nas ostati za pod šljivu.
  • 23.10.2011 09:46
    Svi saslušani, svi optuženi - osim onoga ko je napao policajca i zvao kolege huligane u pomoć.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna